Cliëntenlogin is mooi online instrument voor diëtist

Diëtist Judith Schelling heeft een uitdagende opdracht: ze begeleidt medewerkers van drie bedrijven een jaar lang om op een gezonder gewicht te komen. Handig hulpmiddel daarbij is de JPO Clientenlogin. 

Judith Schelling uit Den Haag heeft Mijnvoedingscoach ontwikkeld, een eigen concept voor iedereen die wil werken aan een gezond lijf. Ze is gespecialiseerd in gewichtsbeheersing, medische voedingsproblematiek en voeding en (top)sport.

Steeds meer coach

“Een diëtist is steeds meer coach. Via, via hoorde ik van de Cliëntenlogin van Je Praktijk Online. Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. Ik heb gekeken of het iets voor mij zou zijn en dat is het. Het maakt coaching-op-afstand mogelijk. Ik heb weer net iets meer te bieden.” Mensen voelen zich beter ondersteund en dat motiveert om vol te houden.

 

Dagboek bijhouden

Judith zit op Facebook en Twitter. Ze had al veel mailcontact met cliënten en gebruikt af en toe internetbelservice Skype. Het zijn allemaal geen 100% beveiligde, compleet afgeschermde omgevingen. Bovendien wilde ze meer. “Via de Cliëntenlogin kan ik gemakkelijk en veilig communiceren en berichten heen en weer sturen. Alles staat per cliënt op een rij.” Mensen kunnen online dagboekjes bijhouden waarin ze bijvoorbeeld noteren wat ze eten en hoe het met ze gaat. 

Combinatie van online en offline

“Ik ben met de Cliëntenlogin eerst begonnen met de negentig mensen van de drie bedrijven in één pand die ik een jaar volg en begeleid. Het werkt prettig om de coaching ter plekke te combineren met de ondersteuning online. Ik wil kijken hoe het gaat en dan ook mijn individuele cliënten een login geven.”


Verder uitrollen

Judith Schelling heeft haar praktijk in Den Haag en er zijn twee franchisenemers in Leiden en Delft. Judith wil het aantal vestigingen dat volgens haar formule Mijnvoedingscoach werkt nog verder uitbreiden. Eén van de twee franchisenemers gebruikt de JPO Cliëntenlogin ook al. Judith: “Het contact met de mensen van Je Praktijk Online is prettig. De bereikbaarheid is goed en ze helpen je graag verder.”

Leuke grafiek

“Ik kan iedereen de JPO Cliëntenlogin aanraden, alleen al omdat alles zo overzichtelijk bij elkaar staat. Het past bij dit soort coachingswerk. Ik kan ook makkelijk bestanden delen met mensen. Ik geef ze recepten of variatielijsten met voedingsmiddelen. Ik heb pas met de hele groep een grafiek gedeeld: hoeveel zijn de deelnemers in de drie bedrijven tot nu toe afgevallen? Dat is leuk en werkt heel motiverend.”

www.mijnvoedingscoach.nl